Arriba un canvi important de temps

100

El divendres ha començat semblant al dijous, amb força núvols i un ambient poc fred i aquesta tarda encara serà molt agradable, amb màximes al voltant dels 20ºC. El sol es combinarà amb alguns núvols, sense més conseqüències.

Els pròxims dies, però, la situació tendirà a canviar de manera radical per l’arribada d’una borrasca que es mostrarà molt activa a casa nostra. D’entrada, aquest cap de setmana serà una mica d’impàs. Dissabte serà una jornada de cel mig ennuvolat però entre la tarda i el vespre ja podran escapar-se els primers ruixats. Malgrat l’inici d’aquest canvi, el migdia tornarà a ser molt suau i el termòmetre es mourà entre els 17 i els 22ºC. Diumenge ja serà un dia gris, més fresc i amb precipitacions que guanyaran terreny amb el pas de les hores. Quan més plourà serà, sobretot, entre el vespre i la nit i alguns d’aquests xàfecs descarregaran amb força i podran anar acompanyats de tempesta. A més, aquesta massa de núvols portarà associada pols en suspensió del desert del Sàhara, el que farà que les precipitacions, en un primer moment, vagin acompanyades de fang.

La setmana que ve s’entreveu força moguda per aquesta borrasca que continuarà força estancada aquí al Mediterrani occidental. Sembla, doncs, que tenim per endavant uns quants dies passats per aigua i amb un ambient clarament més fresc.