Arriba l’onada de calor al Bages.

125

Màxima alerta per l’onada de calor, que s’allargarà, com a mínim, fins diumenge. Avui les temperatures poden arribar a superar els 40 graus a l’interior. 

La Generalitat ja va activar en fase d’alerta, per la onada de calor, el pla de Protecció Civil PROCICAT aquest passat dimarts. Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure a les hores centrals del dia i prendre mesures per protegir, especialment, les persones grans i els nadons dels efectes de la calor. 

Per tal de combatre les altes temperatures, entre alguns consells, es recomana no sortir al carrer en les hores de màxima insolació i hidratar-se molt. La referent de salut comunitària, Fina Olmo, detalla alguns dels consells per evitar els problemes causats per la calor. 

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, entre d’altres, ahir va publicar un BAN informatiu amb els consells bàsics per combatre la onada de calor. Des del Centre d’Atenció Primària del poble també es van compartir una sèrie de recomanacions. 

L’augment de les temperatures, que es va iniciar dimarts a l’oest del territori i a la zona de Lleida, es preveu que s’intensificarà avui i demà de forma generalitzada a tot el país i que les temperatures poden arribar, en alguns punts interiors, a superar els 40 graus.