Arriba l’estrena del documental ‘L’Estació, el meu barri’

147
Barri de l'Estació abans de la seva desaparició
Barri de l'Estació abans de la seva desaparició

Els proper dissabte 13 de maig es farà l’estrena del documental ‘L’Estació, el meu barri’, a Sallent. Un vídeo-documental dirigit per José Carlos Rodríguez Gordillo, qui va viure 17 anys a l’Estació, creat amb la idea de transmetre i conservar la història d’aquest desaparegut barri de Sallent que els veïns van haver d’abandonar per la inconsistència del sòl.

L’estrena es farà a l’Institut Llobregat de Sallent a les 17h, amb una segona sessió a les 19:30h. El dissabte següent, 20 de maig, es tornarà a passar el documental en els mateixos horaris. El preu per visualitzar alguns de les sessions és de 5 euros.

La desaparició del barri de l’Estació

Entre 2005 i 2010 més de 300 famílies es van veure obligades a abandonar les seves cases al barri de l’Estació de Sallent, construït al 1960. El motiu, la inestabilitat del terreny per filtracions d’aigua i dissolucions al subsòl, provocades per l’explotació minera anomenada Enrique que va haver-hi a la zona entre 1932 i 1975. Aquesta situació va ser un drama per moltes famílies, que van lluitar durant anys per aconseguir les indemnitzacions pertinents i assegurar-se un futur fora del barri.

Cartell promocional estrena 'L'Estació, el meu barri'
Cartell promocional estrena ‘L’Estació, el meu barri’