Arranca la setmana dels barbuts i a Sallent també. Aquest divendres serà Sant Pau Ermità i coincidirà amb l’entrada de vent del nord molt fred.

La setmana dels barbuts és la setmana que fa més fred de l’any i, antigament, s’acostumava a associar el fred intens amb els dies de sant Pau Ermità, sant Maür Abat i sant Antoni Abat. La setmana es diu així perquè es té la intuïció que aquests tres sants portaven una barba molt llarga.

A Sallent, i com cada any, també es celebra la festa amb un seguit d’activitats durant el dissabte. Un any, Sallent, va fer una trobada de gegants barbuts, que va ser un dels actes més recordats per a l’entitat. Des de les 11:00h del matí fins al vespre hi haurà un seguit d’activitats com la cantada dels barbuts, la penjada de la Placa homenatge a Joan Coll, la paella entre d’altres.

Enguany a les sis de la tarda es durà a terme un torneig de dòmino al bar de la piscina. La inscripció val 3 euros i es pot guanyar un sopar o dinar a: Can Sala, Masia Puigbó i Can Ladis. Finalment el dia acabarà amb un concert de “Red Hot Chilli Covers” al mateix bar de la piscina.