Arriba la primera edició dels dijous Divins del 2019 a Sallent

126

Els “Dijous Divins” és una proposta que va néixer des del no-res. Des de l’Ajuntament es va creure que una proposta de les característiques de dijous Divins seria ideal per la gent amant del vi i la cultura.

El 2019 però encara no s’ha gaudit de cap dijous divi i aquest dijous 17 de Gener a les 20:00h a l’Espai Cultural Fàbrica Vella, hi haurà la primera edició. Els dijous divins és una manera diferent de gaudir de la cultura perquè es barreja, com hem dit, amb la gastronomia, la bona música i amb un vi de proximitat acompanyat d’una tapa. Una de les organitzadores dels espectacles, Ruth Matamala, explica que la idea va sorgir “del Ramon Garcia, que va voler unir cultura i vi i així va néixer els dijous Divins”. 

La proposta d’avui dijous és poder gaudir de Cançons des del Mirall. Els músics bagencs Elisabet Soler i David Martell (compositor de la cançó dels 100 anys de la biblioteca de Sallent) oferiran un concert de petit format a través dels seus instruments amb el piano i la veu. El repertori que s’oferirà seran peçes que estan presents a la memòria col·lectiva d’un país que inclouen també temes internacionals emmarcats dins d’aquest format acústic. Cançons de J.M. Serrat, L. Llach, M.M. Bonet, però també, The Beatles, Queen i d’altres, transporten mitjançant música i imatges a diferents èpoques, amb uns arranjaments que s’emmirallen en els músics i tornen un reflex posat al dia, fent actuals totes aquestes cançons. Matamala també ha destacat que a la sessió d’avui hi haurà una tapa que és de sopa de blat de moro esqueixat, una novetat que ha destacat amb escreix.

Les entrades són de 3€ a l’Ajuntament de Sallent, Escola de Música Cal Moliner, o a codetickets i una hora abans a les Taquilles del Teatre.