Ja tenim aquí la Fira de Sant Miquel. Diumenge 27 de setembre serà el gran dia de la fira per excel·lència del poble, que aquest any arriba amb dos projectes nous concentrats al carrer Passeig i al carrer del Arcs. L’objectiu del primer és crear un espai on els joves santpedorencs puguin vendre els seus propis productes artesanals i demostrar el seu talent. El segon projecte consisteix en reforçar la dinamització de la fira creant un lloc anomenat ‘Boîte Lenon’ on els assistents es podran relaxar amb música i degustacions. A més, durant el dia s’aniran realitzant tallers gratuïts com el d’elaborar titelles amb roba reciclada o el de realitzar quadres artístics i decoratius, que faran les delícies dels més petits.

Una activitat nova i també destacable de la fira serà la mostra d’activitats de foc a la Plaça Gran, dissabte a la nit després de l’actuació dels geganters. El regidor de cultura, Agustí Comas, va desitjar que aquesta actuació “serveixi per acabar d’engrescar el jovent del poble a tirar endavant una entitat relacionada amb aquestes disciplines del foc”. Comas també va explicar en primícia a Ràdio Santpedor una altra novetat que, a més, no surt al programa, es tracta d'”un espai gastronòmic al pàrquing del carrer Santa Anna. S’hi courà carn i la gent podrà anar-hi a fer un mos”.

Els actes de la fira no només es concentren en el cap de setmana. El concurs de pintura ràpida va donar el tret de sortida a la fira, diumenge passat. I al llarg de la setmana s’han realitzat activitats com els tallers de cuina de proximitat, la xerrada d’Ignasi Perramon sobre la Seguretat Social a Catalunya o la degustació de cuina monogràfica del Magreb. A la vostra bústia us ha d’haver arribat el butlletí amb tota la programació i informació detallada de la Fira de Sant Miquel. Sinó, podeu consultar-ho també al web de l’ajuntament.