Santpedor és molt a prop de connectar-se a la Fibra Òptica. Des de fa uns dies operaris de Movistar estan cablejant el poble per fer arribar aquesta tecnologia de transmissió de dades d’última generació a tot el poble. El gegant de les telecomunicacions és, de moment, l’única operadora que s’ha ficat mans a l’obra al nostre poble amb una inversió de 1.5 milions d’euros.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina s’ha mostrat “molt content” de l’arribada de la fira al poble. Assegura que a finals d’any i haurà “connexió a tot el poble”, i destaca que el pla d’implementació de la fibra òptica als polígons ja està gairebé finalitzat.

Aquesta tecnologia, que s’anirà desplegant a Santpedor en les properes setmanes i fins a finals d’any fins a cobrir tot el poble, és un pas endavant gegant en les connexions a Internet respecte l’ADSL. I és que la fibra òptica permet velocitats fins a 100 vegades més ràpides i també més estables que l’antiga tecnologia ADSL, sense cap mena de pèrdua de velocitat per distància respecte la central o saturació del canal de transmissió. El ‘boom’ d’aquesta tecnologia els últims mesos i l’aparició de companyies més petites fent competència a les grans empreses del sector, està produint, a més, que els preus per obtenir fibra òptica siguin cada vegada més competitius i assequibles.