Arriba la 4a AMO de Sallent, vols conèixer les propostes que porta el poble?

142
AMO novembre 2016
AMO novembre 2016

Canviar el nom del passeig de la Biblioteca per Passeig 1 d’Octubre. És una de les propostes que es debatrà i votarà a la 4a Assemblea Municipal Oberta de Sallent, el proper dilluns 4 d’octubre, a la Sala Vilà i Valentí. Un espai de debat on pot participar tothom del poble, ja sigui aportant propostes o simplement votant-les, perquè, de ser aprovades pels presents, les reculli el ple municipal i les faci realitat.

En total hi haurà tres propostes a votar: Canvi de nom del recentment inaugurat espai cultural de Cal Carrera per espai cultural Fàbrica Vella, instal·lació d’un carril bici i plantació d’arbres al carrer Carretera, i canviar el nom del Passeig de la Biblioteca per Passeig 1 d’Octubre. Aquesta última amb clara voluntat de rememorar el referèndum d’autodeterminació que es va fer a Catalunya el primer del mes passat, i que va acabar amb càrregues policials i imatges de ferits que van fer la volta al món.

Enguany la jornada arriba just un any després de la última AMO, a finals de novembre de l’any passat, en què hi va haver rècord de participació amb 82 persones. Una edició moguda en què la proposta de canvi de nom de la Plaça Sant Antoni Maria Claret a Plaça dels Arbres, que va posar sobre la taula l’Ateneu Rocaus, va gener polèmica i algun retret entre els presents. Finalment no es va aprovar aquest canvi de nom, però sí altres propostes com destinar 6.000 euros a la Comunitat Eko que vetlla per les persones en un camp de refugiats a Grècia, eliminar les tasques de muntatge i desmuntatge del pavelló quan l’entitat de el Carrilet hi organitza el Carnaval, i repensar les Enramades del poble perquè tinguin més participació.

Les Assembles Municipals Obertes són una iniciativa de participació ciutadana que va veure la llum a Sallent a principis de 2016. Des de llavors se n’han celebrat 3, totes elles el 2016.