Arriba la 25a Festa de la Verema del Bages, l’edició més descentralitzada amb actes a tretze pobles

218
Imatge promocional del programa de la 25a Festa de la Verema del Bages.
Imatge promocional del programa de la 25a Festa de la Verema del Bages.

En celebraran més d’una trentena d’actes en tretze municipis diferents de la comarca. Tot i això, com és habitual, es mantindrà el gruix d’actes a la Plaça Vella d’Artés, que comptarà amb aforament limitat i s’hi podrà accedir amb inscripció prèvia. En concret, la celebració tindrà lloc del 2 al 4 d’octubre. 

Entre d’altres, es realitzaran visites guiades al patrimoni de la vinya i el vi de la comarca, tastos de vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages guiats per sommeliers i actuacions musicals. Amb tot plegat, l’edició d’enguany també apostarà per la gastronomia local i de proximitat.  

Entre aquests actes destaca la descentralització de la festa d’enguany, on es podran fer visites guiades per la història del vi a través de diversos pobles. Com a exemple tenim la visita als Cellers de Cal Verdaguer, a Avinyó, el Putxot i la barraca del Guenyo, a Castellnou de Bages, un recorregut de la pedra seca, a Monistrol de Calders, o un recorregut per la història del vi a través dels seus cellers a Santpedor. 

La Festa vol ser un homenatge al vi i la vinya al Bages i a la Denominació d’Origen Pla de Bages, que abasta unes 500 hectàrees de vinya distribuïdes per 27 pobles i d’on 15 cellers elaboren vins de qualitat.