Arriba la Festa dels Barbuts de Sallent amb la cursa de muntanya i la primera trobada de Gegants Barbuts de Catalunya

151

Els Barbuts de Sallent en preparen una de ben grossa per aquest cap de setmana del 21 i 22 de gener. La festa arrancarà dissabte a les 9h amb la caminada dels barbuts, una sortida al bosc amb el guia d’espais naturals Esteve Padullés. Més tard , a les 10h, serà el torn de la Cursa dels Barbuts, la segona edició d’aquesta cursa de muntanya d’11km, amb uns 800m de desnivell positiu. Una cursa entre corriols i trialeres per l’entorn de Sallent per la qual us podreu inscriure el mateix dissabte per 10€ o per 8€ si aconseguiu el tiquet anticipat.

Acabada la cursa, a les 12h, hi haurà vermut al Parc Municipal, que serà el preludi de la Paella dels Barbuts, a les 14h, al bar de les piscines. Podreu degustar-la per 12€. A la tarda, Torneig del Truc del Barbut (16h), i Cercatasques pel poble amb la Xaranga Màgic (19h). A la nit els participants agafaran forces amb un bon sopar (22h) al bar de les piscines, abans del concert amb “The Doy Tolls” a mitjanit.

Amb tot, enguany la gran novetat és la Trobada de Gegants Barbuts de diumenge. La primera d’aquest tipus als Països Catalans, segons els organitzadors han esbrinat. Una trobada que començarà al matí amb l’esmorzar entre colles geganteres, cercavila i homenatge a Joan Coll.

Tot plegat un tribut dels barbuts de Sallent al poble. Un grup d’homes del poble, a dia d’avui són 15, constituïts enguany en entitat, que es van aplegar 4 anys enrere per recuperar una tradició de barbuts que va néixer a finals dels anys ’80. Ho explica Diego Miranda a Ràdio Sallent.

 

L’any passat a la cursa es van aplegar fins a 68 persones. Enguany els organitzadors esperen superar de llarg aquesta xifra i que la trobada gegantera es converteixi en l’estrella del programa d’actes.

Programa festa barbuts sallent 2017