Arriba la “Fes-te Bou!”, la festa de presentació dels Bous de Foc de Santpedor

126
Arriba la "Fes-te Bou" dels Bous de Foc

Un grup de joves del poble han recuperat definitivament aquesta entitat que va néixer als anys 80 i va organitzar diversos correfocs al poble fins fa uns anys, que va desaparèixer

 

Els Bous de Foc reneixen de les seves cendres i es consoliden després de la primerenca actuació que van fer per la passada Fira de Sant Miquel. Es presentaran oficialment aquest dissabte 21 de maig a les 20h a la Capella de Sant Andreu, faran una primera mostra de foc a la Plaça Gran en acabat de la presentació i després faran cercavila amb els Tabalers de Sant Fruitós fins a l’escola Riu d’Or. Allà, a les 21:30h, faran el correfoc infantil obert a tothom “Riu de foc” dins el propi recinte de l’escola, en el marc de la Festa del Riu d’Or. La comitiva els Bous de Foc tancarà la jornada amb un sopar a base de frankfurts a l’Ateneu Popular Ca la Teia, seguit d’un concert del grup local de versions festives “Ayawascat”. Des de l’entitat s’anima a tothom a participar dels actes de la “Fes-te Bou” i a involucrar-se en la iniciativa.

Els “Bous de Foc” tenen origen en l’anomenat “Bou bufat”, un bou de llauna amb rodes al qual es col·locaven coets i petards per empaitar a la gent de forma divertida durant les Enramades que es celebraven antigament al poble per la festivitat religiosa del Corpus. Posteriorment, als anys 80, va aparèixer la colla “Bous de Foc”, que organitzava correfocs anualment fins fa uns pocs anys, que van desaparèixer.