Imatges del Carnaval de Sallent 2017
Imatges del Carnaval de Sallent 2017

El Carnaval va donar ahir el tret de sortida a Sallent amb l’arribada del rei Carnestoltes i la rua pels carrers del poble al ritme de Xaranga Màgic i Street Band Project. Però això tot just comença. Avui és el torn de les dones de la 69a, que com cada any, organitzen la seva pròpia rua i sopar farcits de sorpreses.

Una rua que començarà a les 8 de la tarda a la plaça del a 69a (plaça de la Verdura), després, això sí, del pregó. Un cop acabi la disbauxa pels carrers, hi haurà el sopar de la 69a a l’Envelat, on es decidirà qui seran les abanderades que organitzin la rua de la 69a del següent any. Les escollides hauran de superar proves al llarg de la nit per fer-se mereixedores de tal honor.

Ho explica Montse Puig:

 

La 69a és una entitat formada només per dones que sorgeix en contraposició a la 36a, una entitat centenària formada només per homes. És al mateix temps una sàtira de la 36a i una reivindicació de la dona al llarg de la història. Cada Carnaval, es troben a la plaça de la 69a (plaça de la Verdura), i la colla abanderada, que canvia cada any, fa una rua de la qual no es coneix abans el recorregut, i després es fa un sopar on es decideix la colla abanderada per l’any següent.