Arriba el torn de les dones al Carnaval de Sallent, arriba el torn de la 69a

180
Imatges del Carnaval de Sallent 2017
Imatges del Carnaval de Sallent 2017

El Carnaval va donar ahir el tret de sortida a Sallent amb l’arribada del rei Carnestoltes i la rua pels carrers del poble al ritme de Xaranga Màgic i Street Band Project. Però això tot just comença. Avui és el torn de les dones de la 69a, que com cada any, organitzen la seva pròpia rua i sopar farcits de sorpreses.

Una rua que començarà a les 8 de la tarda a la plaça del a 69a (plaça de la Verdura), després, això sí, del pregó. Un cop acabi la disbauxa pels carrers, hi haurà el sopar de la 69a a l’Envelat, on es decidirà qui seran les abanderades que organitzin la rua de la 69a del següent any. Les escollides hauran de superar proves al llarg de la nit per fer-se mereixedores de tal honor.

Ho explica Montse Puig:

 

La 69a és una entitat formada només per dones que sorgeix en contraposició a la 36a, una entitat centenària formada només per homes. És al mateix temps una sàtira de la 36a i una reivindicació de la dona al llarg de la història. Cada Carnaval, es troben a la plaça de la 69a (plaça de la Verdura), i la colla abanderada, que canvia cada any, fa una rua de la qual no es coneix abans el recorregut, i després es fa un sopar on es decideix la colla abanderada per l’any següent.