Arriba el renovat carnaval de Santpedor, coneix el programa

287

Arriba el carnestoltes a Santpedor amb energies renovades. Aquests any l’ajuntament i la comissió de penyes del poble han decidit potenciar el carnaval per evitar fugues de santpedorencs a d’altres carnavals de la comarca. L’objectiu: convertir el carnaval en la Festa Major d’hivern del poble. Amb aqueta idea s’han ideat noves activitats per motivar a la gent a celebrar-ho al poble.

Divendres serà el tret de sortida amb la tradicional ruta del ‘Bakalau’ pels diferents bars del poble a ritme de xaranga amb els valencians Kriptonita. Començarà a la Plaça Gran i anirà passant de bar en bar on s’oferiran begudes i tapes. Cal destacar la parada al bar El Terrer, on es farà públic i s’oferirà el tast de la beguda -encara secreta- popular de Santpedor. Un beuratge representatiu del poble amb què diferents persones i col·lectius del poble han experimentat des de fa setmanes, i que ve per quedar-se. Un cop acabat el corre-bars, la festa continuarà a cal Llovet amb els DJ’s de la Boîte Lennon.

Dissabte, la festa continua al matí amb el primer concurs “d’escudella amb pilota”. Aquest concurs està obert a tothom, l’únic que fa falta és presentar-se a la Plaça Gran cap a les 10 del matí amb tots els estris necessaris per fer l’escudella. Ben dinats, amenitzaran la festa el DJ’s Jowy i Pere Fernandez, i es  farà l’entrega de premis de la ruta del ‘Bakalau’ i del concurs d’escudella. A part, durant tot el dinar, hi haurà una barra on es podrà veure i provar la beguda popular santpedorenca.

A dos quarts de set de la tarda, començarà la rua de carnestoltes amb el Rei Leru Leru. Tothom que vulgui participar a la rua haurà d’inscriure’s el mateix dissabte a les 18h a la Plaça Catalunya.

Un cop acabada la rua, hi haurà sopar popular a Cal Llovet, i més tard, a mitja nit, ball amb els DJ’s de la Boîte Lennon i el grup santpedorenc els 4CAT. A les dues de la matinada, es farà l’entrega de premis de la rua i continuarà la festa fins a altes hores de la nit.

Diumenge el carnestoltes continua, però dedicat als més petits. A les 12h començarà la rua infantil a la Plaça de la Font, on es farà un recorregut pel nucli del poble amb la companyia del Rei Leru Leru i el DJ Lerele. La rua acabarà a Cal Llovet i allà continuaran la festa i l’espectacle amb els Ket’s Box.