Arriba el Carnaval de Sallent, el més multitudinari del Bages

182
Rua del Carnaval de Sallent 2016
Rua del Carnaval de Sallent 2016

Sallent ja ho té tot a punt per la festa més boja de l’any. El Carnaval donarà el tret de sortida aquest dijous 8 de febrer al Passeig 1’d’octubre. Allà, el Rei Carnestoltes, acompanyat de la música de Xaranga Màgic i Street Band Project, donarà inici a la rua que resseguirà diferents carres del poble fins arribar a la plaça de la Pau, on es farà botifarrada.

Això serà només el començament de 7 dies frenètics d’activitats, festa, i disfresses. Els més petits tindran el seu espai el dia 9 amb el Carnaval Infantil. El mateix divendres, la 69a farà la seva particular rua després del pregó a la plaça de la Verdura. Més tard, hi haurà el sopar de la 69a a l’Envelat. Entremig, un dels punts forts del cap de setmana, el Cercatasques, animat per Xaranga Màgic, que començarà també divendres a les 23h al Passeig Guillem Vinyes. Pirat’s Sound Sistem i DJ Marcus Wolf seran els encarregats d’animar la nit de divendres a partir de la 1h a la plaça de la Pau.

Amb tot, l’epicentre del Carnaval arribarà dissabte a partir de les 17h a la Plaça de la Pau amb la rua de disfresses, que acompanyaran els músics de Sallent: Piticlin, Digal’s Inquiets, Ninot, Dolar, Batraques, Bocamolls, Street Band Project, Mitjanota i Tremendos. A partir de mitjanit, pels que tinguin ganes de més festa començarà el ball de disfresses al Pavelló Esportiu Agustín Rueda amb Sra Tomasa, Gertrudis i Mitjanit. Pels valents que aguantin en peu després de la festa, a les 6h de diumenge començaran Les Matines amb la Xaranga Màgic des del Pavelló Esportiu Agustín Rueda.

A partir de les 11:30h a la Plaça Sant Antoni Mª Claret o Plaça dels Arbres és l’hora del Vermut de Cultura Popular i per acabar la jornada dominguera, a les 14h Arròs Popular amb la música en directe de Els Bandarres: Juanjo Tinajas & Marc Monsó.

Però la festa i les activitats no s’acaben al cap de setmana. Dilluns 12 de febrer De les 16:30h a les 18:30h al Teatre Municipal Cal Carrera, Clases de Teatre -pagades amb taquilla inversa- a càrrec Marc Martinez. I a les 20:30h al Teatre Municipal Cal Carrera, l’actor Marc Martinez presenta el seu espectacle Mal Martinez.

Dimarts a les 19:30h començarà el Correfoc, amb la col·laboració de l’Escola de Música Cal Moliner, Colla Petafluix de Balsareny, Colla Asmodaics & Goliaters de Sant Fruitós i dels Nans de Sallent. L’inici és a la Plaça de la Rectoria, i la comitiva de diables i bruixes infantils resseguirà el Carrer del Clos, Carrer Sant Bernat, Carrer Torres Amat, Plaça de la Vila, Carrer d’en Sendra, Carrer Cós, Plaça de la Verdura.

Per últim, dimecres serà el dia de la clausura del Carnaval amb el tradicional enterro de la sardina. A les 20:30h a la Plaça de la Verdura començarà la Rua Mortuòria amb final a la Plaça de la Pau on a les 22h comença la Sardinada Popular. Finalment i per acabar la festa a la mateixa Plaça de la Pau, concert amb Sentència i Pd Gulabigan.

Podeu consultar al detall tots els actes del Carnaval de Sallent 2018, horaris, i preus de les entrades dels actes i on aconseguir-les, a l’Agenda de Ràdio Sallent.