Arriba el 4g a Santpedor

87

Els problemes de cobertura mòbil a Santpedor podrien tenir solució ben aviat. El Ministeri d’Industria, Energia i Turisme va iniciar la construcció d’instal·lacions per estendre la cobertura 4g a tot l’estat al 2013 i ara li ha arribat el torn a Santpedor i rodalies. Així, la instal·lació que s’està fent d’una antena a la vora de Santpedor (però fora del terme municipal) portarà ben aviat aquesta tecnologia al poble.

El 4g és l’evolució del 3g, i permet arribar a velocitats de 150MB de baixada i 75MB de pujada en dispositius mòbils (que a la pràctica poden ser fins i tot més), amb latències de 50ms. A més, ha de permetre millorar la cobertura mòbil de pobles i indrets recondits on fins ara hi havia molt mala senyal de telefonia. Aquest és el cas per exemple de Santpedor, que arrossega des de fa anys greus problemes de connectivitat mòbil, sobretot a la zona del casc antic.

Amb tot, les emissions de telefonia mòbil 4g es produeixen a a la banda adjacent de la TDT, per la qual cosa és possible que sorgeixen problemes de receptivitat a les televisions d’alguns domicilis. Tot i així, el Ministeri disposa de l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Telecomunicacions, on es pot trucar en cas d’interferències a la TDT per a què solucionin el problema de forma gratuïta. Les vies de contacte són els telèfons 901336699 i 968010362, a més del portal web www.usuarioteleco.es .

Fulletó informatiu del Ministeri d’Industria, Energia i Turisme.