Arrenca una de les campanyes de la renda més delicades

135

La del 2021 serà, segurament, una de les campanyes de la renda més delicades dels últims anys. ERTOs, ingrés mínim vital, les restriccions per l’estat d’alarma… Són moltes les variables que no existien fins ara i que s’han de tenir en compte.

La principal novetat té a veure amb els ERTO. El límit de retribucions per no fer la declaració és de 22.000 euros. Això sí, si només hi ha un pagador. Amb l’ERTO es considera que en són 2 i els ingressos mínims es redueixen a 14.000 euros. Ho explicava a La Central el gestor Jordi Puigdellívol, de l’Asssessoria-Gestoria Puigdellívol.

D’altra banda, l’ERTO farà que la declaració, pràcticament sempre, surti a pagar perquè el SEPE no aplica cap tipus de retenció de l’IRPF. I encara un altre cas puntual de l’ERTO és que si algun contribuent hi ha estat al 100% no pot fer deduccions per maternitat, família nombrosa o discapacitat.

Dels ERTO al SEPE, cada contribuent haurà de pagar els errors que hagi comès el Servei Públic d’ocupació Estatal.

Finalment, l’Ingrés Mínim Vital no tributa si és menor a 11.279 euros. La resta, sí s’ha de tributar.

 

I en el cas dels lloguers, s’hauran de demostrar les rebaixes causades per la pandèmia i es declararan les quantitats que es puguin signar de la reducció del cost.