Arrenca una campanya per ajudar econòmicament a la víctima de la violació múltiple a Manresa

150
Imatge d'arxiu d'un grup de dones amb cartells de 'no és abús, és violació' -Fotografia: ACN
Imatge d'arxiu d'un grup de dones amb cartells de 'no és abús, és violació' -Fotografia: ACN

Els impulsors de la iniciativa, diverses associacions de la capital bagenca, han explicat que la família de la víctima té dificultats per pagar el seu advocat. 

Un grup de persones del teixit associatiu de Manresa han impulsat la campanya “Suport a la nena coratge”. La iniciativa té per objectiu recaptar fons per ajudar a la família de la víctima de la violació múltiple, ocorreguda el 2016, a pagar el seu advocat. 

Mireia Suero, membre del grup de la campanya, explica que la família passa per una situació econòmica “complexa” i que els diners aniran íntegrament a pagar la minuta de l’advocat. 

El col·lectiu ha creat un blog amb el nom de la campanya en el que s’explica com fer l’aportació. A banda d’impulsar el blog, els membres de la campanya volen organitzar altres activitats per recaptar fons en les properes setmanes; necessiten recaptar uns 10.000 euros. 

El col·lectiu va optar per aquest nom, diuen,  per la “valentia” que la víctima va mostrar en denunciar els fets. La noia tenia 14 anys quan presumptament va ser víctima de la violació. 

Tant la Fiscalia com l’acusació particular demanen una indemnització per a la jove pel dany moral causat. El judici, que va acabar el passat 16 de setembre, està vist per sentència. Sis dels acusats s’enfronten a penes d’entre 14 i 25 anys de presó per un delicte d’agressió sexual. El setè a una multa per un presumpte delicte d’omissió del deure de socors.