Arrenca un cribratge massiu en sis barris de Manresa per aturar el creixement de contagis de covid-19

141
Pla general de l'accés al cribratge, on s'agafen les dades personals dels usuaris. Imatge del 29 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

Manresa ha començat aquest dijous un cribratge massiu en sis barris de la ciutat. S’han triat les zones més calentes, on es concentren més de la meitat dels casos detectats de covid-19. Tot i que la ciutat no té les xifres més dolentes de la Catalunya Central, l’objectiu és aturar el creixement de contagis per evitar el descontrol. “No volem tornar al mes de març”, ha dit la directora d’Infermeria d’Althaia, Assumpta Prat.

 

Per poder-se fer la PCR, s’ha de tenir entre 15 i 64 anys, no presentar símptomes compatibles amb la covid-19 i viure al barri.

Cues des de primera hora del matí al Casal de Les Escodines, on aquest dijous ha començat un cribratge massiu que pretén fer entre 2.500 i 3.000 proves PCR en sis barris, els punts on s’han detectat més de la meitat de casos de coronavirus que concentra la ciutat. Ho explica, Teresa Sabater, gerent en funcions de la Regió Sanitària de la Catalunya Central.

 

 

En concret, es tracta de Les Escodines i del Barri Antic (29 i 30 d’octubre), Poble Nou i Carretera de Santpedor (3 i 4 de novembre), i Font dels Capellans i Sagrada Família (5 i 6 de novembre).

Una de les primeres persones en fer-se la prova ha estat en Roman Hernàndez, veí del barri de Les Escodines, qui ha explicat que ha decidit fer-se la prova per precaució i per ajudar a tenir un control de la situació a la ciutat.

 

 

 

Entre els assistents, també s’ha fet la prova l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, qui ha aprofitat per fer una crida a la participació, ja que el cribratge només serà funcional si hi participa molta gent. Els usuaris que es facin la prova tindran els resultats entre 24 i 48 hores, i la previsió és que les conclusions dels resultats es comuniquin de cara a la segona setmana de novembre.