Els '9 de Lledoners' abans d'entrar a la presó per la segona jornada del judici.
Els '9 de Lledoners' abans d'entrar a la presó per la segona jornada del judici.

6 dels 9 de Lledoners han quedat absolts aquest matí després que la fiscalia hagi retirat l’acusació de desordres públics. Ara queda saber què passarà amb els 3 que també estan acusats d’atemptat a l’autoritat i lesions.

De moment, el judici s’ha reprès a les 10 del matí després que els encausats hagin arribat a les portes del jutjat penal de Manresa acompanyats de desenes de persones. Entre ells els expresos Josep Rull i Jordi Turull, que han fet una crida a la Generalitat perquè retiri l’acusació particular. Turull deia que la falta de proves és un motiu més per fer-ho.

La CUP va més enllà i creu que després de la falta de concreció per part dels Mossos en la declaració d’ahir s’haurien de prendre mesures amb els agents per, segons el diputat Xavier Pellicer, aprofitar-se de la situació.

Un cop ha arrencat la segona jornada del judici a les veus que demanen que es retiri l’acusació particular de la Generalitat s’hi ha sumat la de Jordi Cuixart. El president d’Òmnium ho deia també a les portes del jutjat.

Els encausats s’enfronten a 7 anys de presó i 3 d’ells a 15 mesos més que demana la Generalitat.