La Festa dels Traginers consolida les apostes dirigides al públic més jove amb l’objectiu d’arribar a més gent i garantir el relleu

Balsareny és escenari de nou de la Festa dels Traginers. Avui ha arrencat amb un petit avançament pels més petits amb la presentació del Banderer Jove i els seus Cordoners a l’escola Guillem i a la llar d’infants del poble, on també s’ha representat l’obra de teatre ‘Traginers de Fum’.

El gruix d’actes però, comença demà a la tarda amb els Jocs Tavernaris i el Correfoc Infantil. I després els concerts de Ari Gabriel, la Zarigüeya, Pelat i Pelut i Arradio Rossita.

Si la Festa dels Traginers té protagonistes, però, són els animals i els traginers. Dissabte al matí hi haurà un any més la Cavalcada dels Traginers Joves. Una aposta que es consolida amb la voluntat, per part dels organitzadors, d’obrir la festa als petits i joves i d’assegurar un relleu per la Festa i els Traginers adults. Encara dissabte hi haurà vermut, actuació dansaire, exposició de fotografies, música, artesans i el castelldefocs i correfoc. A la nit, The Gramophone All Stars Big Band i Dalton Band posaran la música a la Sala Sindicat.

La cavalcada dels traginers de diumenge al migdia tornarà a atraure de nou gran part de l’expectació. S’hi espera la participació d’unes 600 persones i una trentena de traginers. Les curses d’ases, ponis i cavalls de la tarda també hi seran de nou per donar el toc competitiu a la festa.

La Festa

La Festa dels Traginers ha fet popular Balsareny arreu de Catalunya. Declarada Festa d’Interès Turístic el 1970 i Festa Tradicional d’Interès Nacional a Catalunya el 1999, ha evolucionat amb els anys fins a convertir-se en una de les festivitats referents de la comarca. Es celebra sempre el diumenge de sexagèsima, la setmana abans de carnaval.