Arranca la campanya Obrim les Persianes per omplir els locals buits de Santpedor

149
Carrer del Vall a Santpedor, en ple nucli antic
Carrer del Vall a Santpedor, en ple nucli antic

Un cens elaborat per la regidoria de promoció econòmica situa en més d’una vintena els locals buits al Barri Antic de Santpedor

La regidoria de promoció econòmica de l’Ajuntament de Santpedor ha arrancat aquest mes una nova iniciativa per dinamitzar el Barri Antic del poble que consisteix en intentar tornar a posar activitat als locals buits del centre històric del poble.Es tracta d’un programa que porta per títol “Obrim les Persianes” i que posa en contacte a persones que volen llogar un local al Barri Antic i els propietaris de locals que en aquests moments estan buits.

La idea d’aquest programa és fruit d’un cens municipal dels locals comercials del centre històric tant els que estan oberts al públic com els que no. El cens elaborat va posar sobre la taula que més d’una vintena de locals estaven tancats en l’actualitat i es va decidir buscar els motius pels quals no s’havia tornat a obrir al públic. Molts propietaris van manifestar durant l’elaboració del cens la seva voluntat de llogar l’espai sempre i quan hi hagués un mediador de confiança.

També es dóna el cas de persones que volen obrir el seu negoci i el primer lloc on van a demanar és a l’administració pública, de manera que l’Ajuntament ha decidit fer el paper de mediador de forma activa impulsant aquesta iniciativa i donant a conèixer a la ciutadania que pot mediar entre els dos interessos a fi i efecte que es dinamitzi comercialment el Barri Antic de Santpedor.

Aquesta és una iniciativa que se suma a les accions que s’han desenvolupat en els dos darrers anys per donar més vida a aquest centre històric. Tradicionalment ja ha acollit accions com la Fira de Sant Miquel i altres que han estat iniciativa de la CUSA. Recentment s’ha impulsat la Fira Santpedor en Flor que se celebra a la primavera i els dissabtes a plaça fa dos mesos i que consisteix en celebrar dos mercats a les places del Barri Antic sobre productes de proximitat i de productes de segona mà i que es fa el primer dissabte de cada mes.