48.000 començaran l’etapa d’Infantil i Primària, i 24.460 ho faran a l’ESO. Pel què fa als cicles formatius de grau mitjà hi haurà un total de 4.069 alumnes, mentre que 2.700 més cursaran un grau superior. I a Batxillerat, hi haurà un total de 4.969 estudiants.

En general, la xifra total d’alumnes ha disminuït respecte l’any passat, tot i això, el nombre de docents creix fins als 6.707 amb 383 professionals més que el curs anterior.

Pel què fa als centres educatius, s’han invertit 4,5 milions d’euros en reformes, adequacions i millores a la Regió Central. I és que a partir d’aquest curs es posarà en funcionament l’Institut Escola Guillem de Balsareny, mentre l’Escola El Vinyet de Solsona, La Serreta de Santpedor i el Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages encara es troben en procés de construcció.

En qualsevol cas, les escoles ja tenen preparades les mesures anti-COVID. Són pràcticament calcades a la del curs passat, com l’ús de la mascareta que serà obligatori. Tot i això, des d’avui hi haurà algun canvi condicionat al procés de vacunació.

Els alumnes que estiguin immunitzats NO s’hauran de confinar si estan en contacte amb algun positiu del seu grup. Tot i això, hauran de passar una prova diagnòstica. Això s’aplicarà a 6 de cada 10 adolescents d’entre 16 i 19 anys que ja porten les dues dosis i gairebé la meitat dels d’entre 12 i 15.

Amb aquestes dades sobre la taula, el Departament d’Educació vol accelerar el procés d’immunització. Per això vol posar centres de vacunació a prop dels col·legis i els instituts que estiguin en zones que vagin endarrerides.

Altres canvis respecte l’any passat serà que els grups podran barrejar-se en les zones comunes de les escoles, com són el pati o el menjador, i els pares podran acompanyar als seus fills dins del centre educatiu.