Arran i la PAHC denuncien que a Sallent s’acumulen 675 pisos buits

186

El 25% dels pisos de Sallent estan desocupats, mentre la població marxa del municipi perquè el preu de l’habitatge és massa car. Ho denuncien així les organitzacions municipals d’Arran i de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sallent. I és que a Sallent hi ha 675 pisos buits i un terç d’aquests són propietat de bancs i promotores, segons denuncien ambdos col·lectius. És per això que, per conscienciar la població d’aquest fet, dissabte han fet una cercavila on hi han participat una trentena de persones.

Durant la marxa han identificat els bancs i els promotors propietaris de més de 250 pisos desocupats. Així, el recorregut s’ha aturat en habitatges de bancs espanyols com el BBVA, Banc Sabadell i Marenostrum, repartits arreu del municipi. En concret, els activistes han assenyalat set blocs penjant pancartes que denuncien que els bancs mantenen els habitatges tancats esperant que tornin a pujar els preus.

Les organitzacions afirmen que l’habitatge s’ha convertit “en un objecte de negoci” i no un dret. I a la vegada denuncien que a les joves “cada vegada els costa més marxar de casa i independitzar-se”. De fet, senyalen, que a Catalunya només el 24% dels joves de 16 a 29 estan emancipats, segons l’últim estudi del Consell de la Juventut d’Espanya.

Escolteu al membre de la Pahc, Guillem Cabra, durant l’informatiu de dissabte:

La PAHC Bages lamenta que tot i que el febrer del 2014 l’Ajuntament de Sallent va aprovar una moció per sancionar bancs i grans promotors amb pisos buits, al cap de dos anys encara no l’ha aplicat. “No els han multat ni n’han demanat la cessió del seu ús a l’administració”, com demanava la moció.

Imatge d’Arran Sallent.