Ariel Juncos, soci gerent de Saltamos Village: “Hem fet tot el possible per minimitzar el soroll de les avionetes”

229
Saltamos Festival. Fotografia: Catpress
Saltamos Festival. Fotografia: Catpress

Saltamos Village és una empresa d’aventura ubicada a l’Aeròdrom de Barcelona, a Sant Fruitós de Bages. Últimament s’ha parlat molt d’ella per les protestes veïnals en contra del soroll que emeten les avionetes quan porten els seus clients perquè saltin en paracaigudes. Als esports de La Central hem parlat amb el soci gerent de Saltamos Village, l’Ariel Juncos, qui ha sortit al pas de les crítiques i ha donat explicacions.

Juncos insisteix que són molt respectuosos, que “tot el món té dret a queixar-se si alguna cosa molesta“, però que ells com a empresa estan treballant “des del minut zero” per no molestar als veïns i veïnes. De fet, Juncos, explica que compleixen tots els paràmetres de contaminació acústica i han superat totes les revisions.

 

Des que van començar les protestes, l’empresa assegura que ha modificat els circuits de vol per evitar sobrevolar zones sensibles com espais naturals o la mateixa Ampans. Fins i tot, han traçat noves maneres de volar per minimitzar el soroll, però “ni així ha estat suficient pels veïns”. Amb tot, Juncos creu que el problema és un altre

Saltamos Village va aterrar el 2015 a Sant Fruitós procedent de la Cerdanya. La pandèmia ha afectat molt un negoci que es nodreix principalment de turisme estranger, encara que també local. Malgrat tot, la perspectiva de creixement segueix ubicada a Sant Fruitós i diu que no es mouran perquè compleixen totes les normatives acústiques i de seguretat.