Aquests són els grups que vindran per La Fumera 2016 a Sallent

143

 

Tota festa major té horari de nit, i és per aquest motiu que des de Ràdio Sallent tus volem ensenyar tots els grups que vindran per La Fumera.  

El primer concert de la nit serà a càrrec de Joan Colomo, aquest cantautor a format part de diferents bandes i la més important va ser la de Zeidun, on el seu paper era feu les veus i tocar la guitarra. Seguidament també va formar part de Moksha, tocant el baix i Unfinished Sympathy tacant altre cop la guitarra. L’any 2004 va fundar el grup la Célula Durmiente, un trio de música eclèctica i que van arribar a publicar tres discos. Però fins al 2009 no va debutar en solitari amb el disc Contra todo pronóstico el qual el van seguir en poc més de dos anys, els volums 1 i 2 de Producto Interior Bruto amb el que va aconseguir bones crítiques. El 4 de març de 2014 surt a la venda el nou disc anomenat La fília i la fòbia, el qual consta de 12 cançons.

En relació a la nit del divendres, els grups que vindran seran un total de tres. Primer actuarà el grup Astrio. 

Des de la seva formació, ara fa 10 anys, ha estat un grup en constant renovació. “Don’t Leave The Planet”, el seu tercer i darrer treball, suposa un pas més en la constant evolució de la banda dins d’un estil propi. És aquesta versatilitat la que els ha portat a tocar en contextos tan diferents com festivals de jazz, d’electrònica, de rock, en discoteques i en petits clubs, i a tenir un públic força heterogeni. Dins del seu grup hi ha / Arecio Smith, teclats i sampler / Santi Serratosa, bateria i sampler / Santi Careta, guitarra.

I seguim amb el següent compositor, com és Antonio el Remendao. El seu primer enregistrament amb el grup apareix a la maqueta 2002 (CK Music 2002) però el seu primer debut amb un disc no es produeix fins a l’any següent amb Carrera a la Lluna (Divucsa 2003). Durant els últims anys l’artista contínua component noves cançons i decideix experimentar en el món de la producció musical, fent-se càrrec de la gravació i producció del que seria el 4 disc de Remendaos Reset (CK Music 2011). A dia d’avui, aquest nou projecte ja ha adquirit forma, durant els últims mesos d’estiu Antonio ha treballat en la producció i enregistrament de les noves cançons del disc que es llançarà sota el nom de RUMBAKATÀ el febrer del 2014.

I per últim, el grup de Santa Maria d’Oló el 2011, S’temple bar, també vindrà el divendres de festa major. És un grup de música tavernera que fusiona sons irlandesos amb catalans. Amb caràcter festiu, viu culturalment i qualitat musical. Disposen d’una maqueta de versions i un disc auto-produït on s’inclouen bàsicament temes propis.

I de divendres passem a dissabte, i és es començarà la nit a dos quarts d’onze, amb el grup El diluvi. Aquest es defineix com un grup de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel Valenciana. Amb instruments de la zona mediterrània com el violí, bandúrria, acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena. Creant així un nou estil que anomenen i anomenem Mestissatge Mediterrani. Amb més de tres anys de vida el Diluvi viatja per tots els Països Catalans, caracteritzats i popularitzats pel peculiar homenatge al cantautor Alcoià Ovidi Montllor.

Seguidament trobem un grup molt conegut pels sallentins com és el cas de Kòdul. Aquest es caracteritza per un so festiu i combatiu, on es combinen el rock, l’ska, el reggae, tocs de rumba i de cúmbia i bases electròniques, van iniciar la seva aventura al 2005 i a dia d’avui s’han consolidat com un dels referents en l’escena del nou rock combatiu català amb més de 200 concerts arreu dels Països Catalans. Amb dos discos a les esquenes “Empremta” (Autoeditat 2011) on es van donar a conèixer arreu del territori i “La nostra resposta” (Propaganda pel Fet! 2011) un disc gravat als estudis 48 volts de Terrassa que compta amb la producció de Marc Mas (Gertrudis) i la col·laboració de músics amics comTxarango, Xabi Solano (Esne Beltza), Carles Belda, Julio Maloa (La Raíz), Marc Sort, Maria Ribot i Ignasi Cama, que va situar a la banda com un dels màxims exponents del nou rock combatiu català. Durant el procés de creació el grup ha comptat amb la col·laboració de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) de Manresa i Sabadell i tots els beneficis de la cançó es destinen íntegrament a aquest col·lectiu.

Kòdul són Mariona Garcia Garcia (veu), Oriol Puig Vilalta (DJ i veu), Carles Ratera Haro (baix i veu),Oriol Serra Valdés (guitarra), Toni Garrido Monje (teclat), Joan Sierra González (saxo), Arnau Garcia Perarnau (trompeta), Arnald Viu i Soler (bateria).

Tremenda jauría és l’últim grup de la nit, ja que després ve PD Barraca, i ells es defineixen al seu facebook com “una manada de perrxs salvajes que aúllan y rugen en pleno corazón de Madriz. Manada nacida de la necesidad de hacer del cumbiatón un grito de guerra”.

I per finalitzar el diumenge de la Fumera, aquesta és una festa per a tothom, i és per aquest motiu que el següent grup Solistes Duet  és un grup per a gent gran.

Per acabar, hi haurà La Fumera All Starts, una de les novetats d’enguany