Aquestes són les alternatives que té Sallent per finançar la nova residència

348

El passat mes de febrer Sallent va aprovar el projecte de construir una nova residència d’avis i àvies que s’ubicarà als terrenys de la Fàbrica Vella. El ple municipal ho va aprovar amb el vot favorable de tots els grups per tirar endavant un projecte que s’està gestant des de fa una dècada. La previsió de començar l’obra és de cara a finals d’aquest any i principis del 2022, tot i que s’ha de definir primer com es finançarà.

Aquest és el punt que han de debatre i consensuar els grups polítics de Sallent. El pressupost total és de 8 milions d’euros i l’Ajuntament en pot aportar 5 aconseguits a través del romanent de tresoreria, la venda de patrimoni immobiliari que té a Barcelona i l’endeutament que té previst “dins uns límits raonables“, segons explica l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, entre d’altres.

Els 3 milions que resten pendents s’haurien d’aconseguir a través de finançament extern. I en aquest punt, el grup municipal Fem Poble ha presentat una alternativa: una cooperativa de caire social i sense ànim de lucre que està interessada a aportar el pressupost restant. Ho explica Guillem Cabra, líder del grup municipal.

Aquesta cooperativa és Suara i el seu interès deixa la situació pendent de resoldre la forma jurídica per tirar endavant aquesta col·laboració amb l’Ajuntament.

Com es resoldria aquest finançament extern? Doncs a través d’un concurs públic on les bases del qual estarien sustentades sobre unes clàusules socials que limitarien la tipologia dels aspirants. L’Ajuntament de Sallent ja ha gastat fins ara 1,5 milions en terrenys, enderrocs, estudis i projectes relacionats amb la residència. Seria un edifici per a 90 residents.