Aquesta tarda torna la neu a cotes baixes

127

Després d’un cap de setmana primaveral, amb moltes estones de sol i termòmetres que ahir van arribar als 20ºC, avui el cel està completament tapat, s’escapen alguns ruixats i no s’arriba als 10ºC.

Aquest canvi radical de temps es deu al pas d’un front associat a un embossament d’aire molt fred en alçada que, en arribar a casa nostra, s’ha barrejat amb la humitat procedent del mar Mediterrani. Tot plegat, dóna com a resultat una jornada grisa i freda amb algunes precipitacions poc importants però que durant la tarda aniran a més i que podrien ser en forma de neu en alguns punts de la comarca perquè la cota de neu baixarà fins als 600 metres o, localment, per sota a últimes hores del dia si es mantenen els ruixats. En aquest sentit, es poden acumular més de 2 cm per damunt d’aquesta cota i més de 10 cm per damunt dels 900 m. Per tant, bona part de la comarca quedarà al marge de la neu però sí que podria nevar a Montserrat i en alguns pobles més alts com Cardona, Sant Feliu Sasserra, Gaià, Mura, Sant Mateu de Bages o Aguilar de Segarra.

Demà al matí l’ambient serà gèlid, amb algunes glaçades, però els pròxims dies la temperatura anirà recuperant-se. Tot i això, es mantindrà la sensació de fredor a causa dels núvols i la pluja que ens acompanyarà fins dimecres.