Deixem enrere un nou episodi de pluja que ha deixat més de 70 mm a les capçaleres dels rius Llobregat i Cardener. En general, però, a la Catalunya Central hem recollit de 20 a 50 mm. Unes precipitacions que avui ens donen una treva però que tornaran al llarg dels pròxims dies.

Aquesta tarda, a curt termini, es mantindrà la variabilitat però hi haurà moltes estones de sol i el vent continuarà bufant amb alguns cops forts. Un vent de ponent que porta una recuperació del termòmetre respecte ahir, amb molts valors que arribaran a tocar dels 20ºC.

Demà començarem el dia amb domini del sol però amb el pas de les hores els núvols aniran en augment per l’acostament d’un nou front i durant la tarda tornarà a ploure, tot i que no ho farà amb la intensitat de diumenge. L’ambient serà semblant al d’avui, amb màximes al voltant dels 20ºC, però quan estigui tapat la sensació de fresca serà evident.

La resta de la setmana es mantindrà aquesta dinàmica de temps canviant, molt primaveral. Tindrem moments de tot i els xàfecs s’aniran repetint, sobretot durant les tardes, però seran força locals i no estarà tot el dia plovent, ni de bon tros. Tot plegat, acompanyat d’unes temperatures que es mouran sobre la mitjana o lleugerament per sota. Per tant, ja no farà la calor de la setmana passada i la majoria de les màximes es mouran entre els 18 i els 23ºC.