Aquest dijous s’estrena ‘Guarda’m un ball’, el segon volum de documentals de memòria històrica de Sant Fruitós

119
Fotografia: Aj. Sant Fruitós de Bages
Fotografia: Aj. Sant Fruitós de Bages

El documental es presentarà aquest dijous a les 7 de la tarda a la biblioteca municipal

‘Guarda’m un ball’ és el títol del segon documental de memòria històrica de Sant Fruitós de Bages. L’obra es presentarà demà a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal.

Al documental s’hi poden veure entrevistes a la gent gran del poble, en les quals expliquen vivències en festes, celebracions, balls i tots els actes d’oci que es celebraven al poble.

Aquest és el segon volum d’una sèrie documental que té la voluntat de conservar la història i l’evolució del municipi a través del testimoni vital de la gent gran. Una seixantena de santfruitosencs i santfruitosenques han participat en aquest projecte a través d’entrevistes personals.

Aquesta sèrie documental es va iniciar l’any passat amb el primer volum ‘L’evolució de Sant Fruitós de Bages’ on es parlava del dia a dia quotidià al municipi amb temes com el treball al camp, la fàbrica tèxtil, l’alimentació o les cases del poble.

La projecció íntegre del documental ‘Guarda’m un ball: cultura i tradicions a Sant Fruitós de Bages’, de 60 minuts de durada, es farà demà a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal i comptarà amb la presència del productor Joan Teixidó i dels historiadors locals David Ferrer i Marina Romero que han seguit el projecte i han coordinat la producció i el guió del documental.

L’obra es podrà adquirir en format DVD, amb un preu de 9 euros, a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i als establiments Foto Isidre i Llibreria Ferrer.