Aquest cap de setmana no farà tant fred

92

Matí gèlid, el d’avui divendres. Les glaçades han estat protagonistes a primera hora del matí i això, malauradament, pot haver fet mal als cultius i arbres fruiters que ja es trobaven en plena floració. Aquestes són algunes de les mínimes (ºC): Manresa i Santpedor -1; Monistrol de Montserrat 0; Sallent, Marganell, Fals, Sant Salvador de Guardiola i Castellnou de Bages -2 i Artés, Cardona i Súria -3.

La bona notícia és que aquest cap de setmana no es repetiran les glaçades. La temperatura pujarà de manera clara i l’ambient de demà i diumenge serà una mica més suau, amb valors de 2 a 5ºC de bon matí i al voltant dels 15ºC a l’hora de dinar. Pel que fa a l’estat del cel, durant el matí hi haurà moltes estones de sol però a les tardes augmentaran els núvols i, fins i tot, s’escaparan alguns ruixats, més importants diumenge que no pas dissabte. Per tant, si teniu pensat estendre la roba a l’aire lliure, aprofiteu per a fer-ho als matins.

I, tot plegat, en espera d’una nova entrada d’aire molt fred entre dilluns i dimecres de la setmana que ve, més que no pas la que hem tingut aquests dies. La temperatura caurà entre 5 i 10ºC respecte els valors que haurem tingut al llarg de diumenge i, a més, hi haurà ruixats que podrien ser en forma de neu de nou al voltant dels 500 metres. L’hivern, que va desaparèixer durant el febrer i començaments de març, s’està deixant sentir, i de quina manera, a les portes de l’abril.