Aquest cap de setmana, del sol i la calor a la pluja i la fresca

123

Aquest divendres ha fet més fred de bon matí i la majoria de les mínimes s’han situat al voltant dels 10ºC. De totes maneres, la tarda tornarà a ser estiuenca, amb calor i un cel enterbolit per bandes de núvols prims que es faran més espessos de cara al vespre.

Demà començarem un cap de setmana que ens portarà canvis després de moltes jornades tranquil·les i monòtones, amb aquest ambient càlid per l’època. A curt termini, però, el dissabte encara serà una jornada plàcida, assolellada i estiuenca, amb calor al centre del dia. Les màximes tornaran a superar els 25ºC i el sol dominarà tot i que a estones quedarà esmorteït per pinzellades de núvols prims. Com a novetat, a últimes hores del dia, el cel anirà carregant-se i descarregaran els primers ruixats en àrees del Pirineu.

Diumenge ja serà una jornada radicalment diferent a aquestes últimes. Els núvols seran abundants a tot el país, deixaran el cel tapat i al llarg del dia aniran descarregant ruixats i tempestes, sobretot durant la tarda. Tot plegat, portarà una refrescada important amb una normalització de la temperatura. Penseu que dissabte fregarem, de nou, els 30ºC, mentre que diumenge els termòmetres cauran en picat i, fins i tot, quedaran per sota dels 20ºC en alguns casos. Així doncs, aquest estiu avançat té les hores comptades. No badeu i recupereu la màniga llarga, que us farà falta!