El Consorci de l’Agulla ha aprovat un document de consens amb Manresa i Sant Fruitós per ordenar urbanísticament l’entorn del Parc de l’Agulla, a desenvolupar en els propers anys. La primera i més immediata mesura serà fer una parada de bus

La Junta General del Consorci de l’Agulla ha aprovat avui un document que estableix les directrius i criteris per ordenar urbanísticament l’àmbit del Parc de l’Agulla. El text, consensuat amb els Ajuntaments de Sant Fruitós de Bages i Manresa, contempla la creació a l’entorn del parc, en els propers anys, de nous espais verds, una parada de bus, una estació de tren, noves connexions viàries, aparcaments i noves piscines obertes. Han presentat el document en roda de premsa l’alcalde de Sant Fruitós i President del Consorci, Joan Carles Batanés, l’alcalde de Manresa i vicepresident del Consorci, Valentí Junyent, i el regidor d’urbanisme de Manresa, Marc Aloy.

De forma immediata l’únic que s’executarà és la creació d’una parada de bus al Parc de l’Agulla, una actuació que ja s’ha aprovat, a la cara del parc que dóna a la carretera de Santpedor-Manresa. Una parada de bus a banda i banda del vial, que anirà acompanyada d’una remodelació de la zona, fent-la més accessible als vianants i amb més zona verda. Ho ha explicat l’alcalde de Manresa Valentí Junyent:

 

Pel què fa a la resta d’actuacions previstes, estan contemplades al document, però seran els Ajuntaments qui decidiran, en última instància, i en el seu moment, si les executa o no. En qualsevol cas, no està previst fer-ne cap abans de l’aprovació final del document. Per tant, no es veurien més remodelacions abans de 12 mesos. Amb tot, el text contempla la creació d’unes piscines obertes municipals a l’àrea que hi ha entre la C-55 i el parc. També la creació d’una ronda viària que connecti Sant Fruitós amb el parc i Pineda, que sortiria del polígon i passaria pel tennis en paral·lel a la C-25. Així com la creació de més aparcaments a la zona del tennis, i més zones verdes a tot l’entorn del parc. El text detalla, fins i tot, la possibilitat de, en un futur, crear una estació de tren aprofitant el pas de la via per darrere de la zona del Parc de l’Agulla.

El desenvolupament del document de forma integral està pressupostat en uns 12,5 milions d’euros, i podria executar-se en el termini de 7 o 8 anys. Aquest diners es desglossarien de la següent forma: 1 milió i mig els posaria l’Ajuntament de Sant Fruitós per fer la ronda exterior que connectaria el poble amb el Parc de l’Agulla i Pineda; 3 milions d’euros sortirien de l’Ajuntament de Manresa per les piscines, 7 milions sortirien del Consorci per la resta de remodelacions projectades, i 1 milió i mig, també provinents del Consorci, serien de manteniment de les obres realitzades. Ho ha explicat el president de l’ens i alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, que s’ha mostrat molt satisfet amb l’acord a què s’ha arribat:

 

L’aprovació d’aquest document, que és una modificació puntual del POUM de Manresa i d’alteració del planejament general de  Sant Fruitós de Bages, suposa el pas més important en la història del Consorci de l’Agulla. Un ens supramunicipal que es va crear al 2007 per donar resposta a les particularitats i el creixement urbanístic del Parc de l’Agulla, i que està format per una representació dels grups municipals dels Ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages. Ara, el document sortirà a exposició pública perquè la ciutadania pugui fer suggeriments, i més tard, ja al 2019, s’haurà d’aprovar el text de forma inicial, provisional, i definitiva.

Desenvolupament del nou document del Consorci de l'Agulla per l'entorn del Parc de l'Agulla en un mapa
Desenvolupament del nou document del Consorci de l’Agulla per l’entorn del Parc de l’Agulla en un mapa