Apovat el projecte per a la rehabilitació de la Casa Torres Amat com a centre d’interpretació i museu geoparc

128

El ple municipal del mes de gener va aprovar un conveni per rehabilitar la casa Torres Amat. Un projecte cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El projecte ha estat en fase de redacció fins al passat 20 de novembre, que se’n va fer l’aprovació definitiva. L’actuació de rehabilitació de la Casa Torres Amat consisteix en la reforma estructural del soterrani, per destinar-lo a usos turístics, i l’adaptació de l’edifici per a persones amb mobilitat reduïda amb la construcció d’un ascensor que donarà accés al primer pis. La regidora de patrimoni municipal, Jordina Moltó, ha explicat que “hi haurà espais de la casa que quedaran més ben arreglats” i per tan es podran visitar.

L’actuació es durà a terme per fases, però abans de començar les obres s’han de realitzar unes tasques prèvies per condicionar l’espai, com per exemple el tancament del canal que subministra aigua a la Turbina, la substitució i ampliació de les instal·lacions de climatització de la biblioteca i la instal·lació d’equipament contra incendis i nova sortida d’emergència a l’Espai Jove la Turbina.

Al soterrani s’hi ubicarà un centre d’interpretació sobre el passat tèxtil del municipi, la industrialització a Catalunya i el paper que hi ha jugat el riu Llobregat. Una operació vinculada al museu del Geoparc que posarà en valor la casa Torres Amat, declarada Bé Patrimonial del S.XIX-XX, com a atracció turística i cultural de la comarca.