Apadrinen una vintena d’espais florals a Santpedor

132
Padrins d'espais florals a Santpedor FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Padrins d'espais florals a Santpedor FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

La setmana que ve es distribuiran mapes amb un recorregut per conèixer els nous espais florals del poble i els balcons que participen al concurs

Santpedor ja té una llista d’una vintena de padrins d’espais florals. Es tracta de veïns que es faran càrrec de jardineres i muntatges florals en espais públics propers a les seves feines o a les seves cases. L’Ajuntament va demanar als veïns que s’apuntessin a aquest projecte d’apadrinament fruit de les iniciatives que impulsa des de fa un any que va entrar a formar part de Viles Florides. Justament aquesta setmana, el jurat de Viles Florides ha visitat Santpedor i ha conegut de primera mà aquest projecte.

Alguns dels veïns que s’hi ha apuntat fins i tot han ajudat a crear un espai floral nou per al poble. La Carme Magem ha plantat davant del seu centre de treball una jardinera amb flors grogues i s’encarregarà del seu manteniment. Com ella, Santpedor ha creat fins a mitja dotzena d’espais florals nous que gestionaran veïns. També ha recuperat les flors de la fira Santpedor en flor per replantar de flor de temporada les jardineres municipals existents a parcs, places i espais públics. Hi ha veïns com la Mercè Sala que s’hi ha adherit però que la jardinera que els queda davant de casa fa anys que la cuiden i se’ls ha fet ara un reconeixement simbòlic amb el lliurament del títol soc padrí o soc padrina. Els espais municipals com són l’escola de música i la biblioteca també tenen padrins. El servei de manteniment municipal es pot centrar en el manteniment de parcs i espais municipals de majors dimensions.

Abel Solé que gestiona les accions de promoció econòmica municipals destaca la bona acollida de la proposta d’apadrinament que s’uneix amb la bona resposta de veïns que participaran a la segona edició del concurs de balcons florits. L’Ajuntament repartirà un plànol detallant els balcons que formen part del concurs i els nous espais florals municipals apadrinats per veïns, de manera que es pugui fer un recorregut floral pel poble.