Antonio Becarés al reportatge de Kicker.
Antonio Becarés al reportatge de Kicker.

El passat dissabte 29 d’octubre, Santpedor va perdre un dels mestres que havia educat a pràcticament mig poble: Antonio Becarés. Més conegut com a Donan va passar pràcticament tota la seva vida professional a l’escola Llissach. Però l’home, de 79 anys, tenia una altra passió: l’esport.

Nascut a la demarcació de Lleida, Becarés, va jugar un paper clau en la fundació del Recreatiu, l’equip que anys més tard acabaria donant pas al Club Handbol Santpedor. També va ser l’impulsor del primer equip femení d’handbol al poble.

En l’època daurada del club va entrenar el Juvenil que a la temporada 72/73 va jugar a la màxima categoria: la divisió d’honor. Aquell any, el Recreatiu Santpedor va jugar contra equips com el Granollers o el Barça.

Tot i això, molts santpedorencs el recordaran com a mestre i director de l’Escola Llissach. De fet, allà també va tenir un lligam esportiu: va ser professor de Pep Guardiola. Això va arribar a portar una televisió alemanya a Santpedor durant l’etapa que Guardiola va entrenar al Bayern i ell va ser part del reportatge de kicker.

A part de l’handbol, també era un apassionat de l’esport amb raquetes i amb els seus amics va impulsar la pista de frontón i les pistes de tennis que hi ha als ‘Hermanos’. Unes pistes que encara estan en funcionament.