Antoni Puiggros: “a Santpedor li falta madurar. Té potencial que no s’explota”

138

Antoni Puiggros és portaveu de CDC i regidor cap de l’oposició a Santpedor des del passat mes de gener, quan Xavier Claus va deixar el càrrec. Una responsabilitat, la de liderar el partit al municipi, que va agafar per “sorpresa” a aquest santpedorenc curtit en el món associatiu del poble -és membre del Centre Excursionista 2×2 i la Penya Blaugrana entre d’altres entitats-. “Encara estic una mica desubicat, és molta feina i m’he d’acabar d’adaptar a aquest nou càrrec, que ha trencat una mica el meu món de vida associativa al poble”, assegura Puiggros, que no obstant, no li agrada dir que és polític: “és una paraula que no m’agrada, em considero més aviat un gestor”.

La seva entrada ha canviat la dinàmica de CDC al poble, menys personalista que abans, en què “el Xavier ho portava bastant ell, i nosaltres col·laboràvem. La meva idea és no portar-ho tant jo, també per la càrrega de treball que suposa. Vinc del mon associatiu i penso que la feina es fa entre tots“.

Pel què fa al poble, Antoni Puiggros està satisfet de la situació actual de Santpedor tot i que considera que és un poble una mica “encantat” perquè “no s’explota tot el potencial que té, sobretot a nivell turístic. Suposo que també és una despesa promocionar el poble en aquest aspecte però crec que hi ha molt recorregut en aquest sentit”. En temes d’actualitat com el carril bici entre Santpedor i Manresa -que ell ubicaria paral·lel a la carretera de Manresa-, celebra que es planegin iniciatives com aquesta però alerta que “potser faria falta directament remodelar i millorar l’actual carretera de Manresa”.

Pel què fa al món associatiu del poble, del qual es sent molt partícep, Pùiggros considera que és positiva la presència i proliferació d’entitats però recalca que “‘l’ideal seria que les entitats fossin el màxim d’autosuficients possible i no demanessin i depenguessin massa dels ajuts de l’ajuntament”.

Escolteu l’entrevista sencera a Antòni Puiggos de Ràdio Santpedor: