Antoni Daura: “Sant Jordi és un miratge, encara que hi hagi crisi, la gent té molt arrelada la diada”

180

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, va pronosticar en una entrevista prèvia a la diada, una tendència semblant a la de l’any passat pel que fa a la venda de llibres: uns 2’3M€ i 1’5 milions d’exemplars venuts. Unes xifres que podrien aproximar-se a les d’aquest any i que sabrem a finals de setmana.

Víctor Amela, Paula Hawkins, Sergi Pàmies, Empar Moliner, Carles Capdevila, Julia Navarro, Francisco Ibáñez, Màrius Serra, Almudena Grandes, Pep Puig i Eduardo Mendoza, són alguns dels autors dels llibres més comprats aquesta diada. Un rànquing que molts ja s’ensumaven però que tot i això, Daura no va voler nomenar a l’entrevista. Sí que es va referir, però, a la llista de llibres de la Catalunya Central que es publicaven aquest Sant Jordi i que podreu escoltar seguint l’enllaç. Pel que fa a allargar la diada més els dies previs al 23 d’abril, Daura va expressar que el dia és aquest i que prèviament les llibreries ja fan vendes i es preparen pel gran dia.

També vam parlar de la recuperació econòmica de les llibreries, dels objectius del gremi i de l’arrencada dels projectes de la intranet Libridata o el portal de venda de llibres Liberdrac, que fa uns mesos ha passat a dir-se Libelista.