El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, va pronosticar en una entrevista prèvia a la diada, una tendència semblant a la de l’any passat pel que fa a la venda de llibres: uns 2’3M€ i 1’5 milions d’exemplars venuts. Unes xifres que podrien aproximar-se a les d’aquest any i que sabrem a finals de setmana.

Víctor Amela, Paula Hawkins, Sergi Pàmies, Empar Moliner, Carles Capdevila, Julia Navarro, Francisco Ibáñez, Màrius Serra, Almudena Grandes, Pep Puig i Eduardo Mendoza, són alguns dels autors dels llibres més comprats aquesta diada. Un rànquing que molts ja s’ensumaven però que tot i això, Daura no va voler nomenar a l’entrevista. Sí que es va referir, però, a la llista de llibres de la Catalunya Central que es publicaven aquest Sant Jordi i que podreu escoltar seguint l’enllaç. Pel que fa a allargar la diada més els dies previs al 23 d’abril, Daura va expressar que el dia és aquest i que prèviament les llibreries ja fan vendes i es preparen pel gran dia.

També vam parlar de la recuperació econòmica de les llibreries, dels objectius del gremi i de l’arrencada dels projectes de la intranet Libridata o el portal de venda de llibres Liberdrac, que fa uns mesos ha passat a dir-se Libelista.