Anna Ortega: “Necessitàvem 880 quadrats de 20×20 cm i al final ens n’han sobrat”

235
Anna Ortega ensenyant una de les mantes a Ràdio Sant Fruitós. Fotografia: Marc Vila
Anna Ortega ensenyant una de les mantes a Ràdio Sant Fruitós. Fotografia: Marc Vila

La impulsora de ‘Música per la llibertat’ ha engegat una iniciativa per elaborar mantes pels polítics empresonats i coixins pels exiliats

Anna Ortega va començar la iniciativa ‘Música per la llibertat’ amb una flauta travessera que feia vint anys que no utilitzava. El moviment neix l’1 de novembre de 2017 per reivindicar la llibertat dels Jordis. “Vaig triar molt conscientment el cant dels ocells de Pau Casals. És una cançó que és de tots els catalans i no té contingut polític, és una cançó de pau i que tothom si pot sentir idenftificat. És només per reclamar la llibertat dels presos polítics, hi ha gent que ho barreja”.

El moviment de ‘Música per la llibertat’ ha anat creixent amb el pas del temps. “Actualment som més de 70 municipis que actuem periòdicament. Cada municipi s’autogestiona com vol, la qüestió és ser-hi”, explica Ortega.

La santfruitosenca ha engegat recentment una iniciativa per confeccionar mantes per les 9 persones empresonades i 10 coixins pels exiliats. Ortega es va posar en contacte amb l’Associació Catalana pels Drets Civils per assegurar-se que les mantes es podrien entrar a la presó. Un cop va tenir el vistiplau va començar a moure fils i l’acció es va convertir en un acte col·lectiu. “Hi han col·laborat més de 100 persones, la persona més jove és una nena de vuit anys i la persona més gran és una senyora de 81 anys”. Ara les mantes i els coixins ja estan llestos, el pròxim pas és que els familiars els entrin escalonadament a la presó.