La Fiscalia no demanarà l’euroordre per la sallentina Anna Gabriel

148

La Fiscalia no demanarà al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que dicti una euroordre a l’exdirigent de la CUP, Anna Gabriel ni tampoc la detenció i entrega contra l’exconsellera Meritxell Serret.

Tal com han avançat des d’agència efe la Fiscalia no demanarà al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que dicti una ordre europea de detenció i entrega contra l’exdirigent de la CUP, Anna Gabriel. La sallentina viu exiliada a Ginebra i si torna sí que podria ser detinguda.

Les autoritats suïsses, però, no han analitzat cap ordre de detenció. Llarena té investigada a Gabriel per desobediència i no per rebel·lió. En qualsevol cas, un portaveu de l’Oficina de Justícia, que està integrada al Departament Federal de Justícia i Policia (equivalent al ministeri de Justícia), ja va avançar fa dies que Suïssa no tramita extradicions per “delictes polítics”. Sobre Gabriel, però, mai s’ha arribat a plantejar l’opció de dictaminar una euroordre.

Cal recordar que Gabriel té un permís de residència de 5 anys tal com vam avançar a Ona Bages i és el temps que triga a prescriure un delicte de desobediència.