Anna Gabriel i Valtonyc compartiran reflexions d’exili divendres a La Fumera de Sallent

142

La Festa Major Alternativa de Sallent, La Fumera, escalfa motors amb un cap de setmana d’actes previs a la setmana grossa de la vila. La sallentina Anna Gabriel i el raper Valtonyc compartiran una xerrada, aquest divendres, per reflexionar sobre la repressió i l’exili.

Serà divendres 31 d’agost a les 20.30h a la plaça Joan Vilaseca i els acompanyarà una portaveu de la plataforma ‘No callarem’ i la directora de La Jornada, Laia Altarriba.

L’acte servirà per presentar l’eix reivindicatiu de la festa d’enguany: la defensa de la llibertat d’expressió. Els organitzadors de La Fumera han volgut “fer possible l’impossible, ajuntant en un mateix espai Anna Gabriel des de Suïssa i Valtonyc des de Brussel·les, encara que sigui a distància”. A més a més, també volen “reivindicar la llibertat d’expressió en la seva forma més àmplia”.

Els veïns i col·lectius que preparen La Fumera lamenten que “Anna Gabriel, no podrà gaudir de la festa com fins ara” ja que es troba a l’exili.  A part de la xerrada de divendres, dissabte al matí hi haurà una ruta guiada per antigues fàbriques de Sallent, per recuperar la memòria obrera del poble. A la una del migdia inauguraran amb un vermut musical el nou espai de La Fumera, ‘El pati’, ubicat a la casa Torres Amat. A la tarda organitzen un taller per fer banderoles de la festa i a la nit un quinto i sopar.

Els actes principals de La Fumera seran del 5 al 10 de setembre, una festa que agrupa centenars de sallentins repartits en tres colles simbolitzades amb antigues fàbriques. Hi haurà actes participatius, competicions, cultura popular, teatre i molta música. Algunes de les actuacions més destacades són les de Pau Riba, Judit Neddermann, El Petit de Cal Eril, Xavi Sarrià i Balkan Paradise Orchestra.