Comença una nova temporada esportiva amb relleu al càrrec de regidor d’esports de Manresa. Ara és Anjo Valentí qui assumeix la tasca, agafant el relleu de Toni Massegú. L’Anjo Valentí, cap de llistes del PSC a l’alcaldia, entoma aquesta regidoria com a successor del Toni Massegu. És una persona àmpliament vinculada a l’esport de la ciutat, que va ser el president del Club Tenis Manresa del 2014 al 2020. Després es va passar a la política i ara és regidor.

A la Central d’Ona Bages hem fet un primer balanç de la situació esportiva a Manresa, amb més de 70 entitats i més de 7.000 llicències esportives. En aquest sentit, Valentí comentava que la pretemporada ha estat molt intensa, sobretot per preparar les graelles amb els horaris de’entrenaments de les entitats esportiva que utilitzen equipament muncipal.

L’ampliació del Nou Congost, la joia de la corona

L’ampliació del Nou Congost és la principal obra que marcarà el mandat esportiu dels pròxims 4 anys. Valentí reconeixia que molta de la feina ja està avançada i que esperen acabar de redactar el projecte abans d’acabar l’any. Això, deia, en paral·lel a la cerca de finançament. L’Ajuntament té clar que sense la Generalitat i la Diputació de Barcelona serà molt complicat assumir tot el finançament. En aquest sentit, el nou regidor d’esports ja ha confirmat que s’han iniciat converses amb la Diputació

D’altra banda, també explicava que ja han adjudicat el projecte de redacció del MIEEM (Mapa d’Instal·lacions Equipaments Esportius del Municipi) per fer una radiografia de les necessitats de cada club.

El MIEEM és un document caducat des del 2007 i que, segons explicava Anjo Valentí, és important tenir actualitzat perquè això et permet accedir a més subvencions.

Pel que fa a la resta de carpetes, una d’elles és la situació del CENTRE D’ESPORTS MANRESA. Abans de l’estiu, el club oferia una roda de premsa reclamant més ajudes de l’administració pública, especialment pel que fa a la millora de les seves instal·lacions. Valentí reconeix que han iniciat converses, però que tot just s’està fent una radiografia de la situació.

D’altra banda, també preocupa la situació del Pujolet. Un pavelló amb cada vegada més activitat i menys capacitat. Doncs bé, en aquest sentit, Valentí expressava la voluntat de construir un nou pavelló. 

Són molts reptes i el regidor reconeixia que vol ser modest per donar compliment a tots ells.