El film sobre la fase maníaca del transtorn bipolar, es va emetre al canal33 la setmana passada. La directora santfruitosenca Berta Oliveres Peig es planteja, a llarg termini, fer-ne una segona part.

“Amunt” és el documental de la santfruitosenca Berta Oliveres Peig, sobre la fase maníaca del transtorn bipolar. La directora recull la veu de 10 testimonis, entre els quals ella mateixa, que parlen en primera persona sobre aquesta fase. Va començar el documental amb 24 anys i el va acabar el cap de 3, el 2014.

Les projeccions dels documentals anaven acompanyades d’una xerrada amb la directora i un infermera. La de dijous a Mollet del Vallès va ser, en principi, l’última xerrada que acompanyava la projecció del documental.

Com explica Oliveres Peig, el documental el va fer com a projecte personal sense cap intenció d’obtenir-ne benefici, és per això que es pot trobar de forma gratuïta a Vimeo o al web de la directora bertaopeig.cat. Ara es planteja fer una segona part parlant de la fase de depressió i de diverses malalties mentals.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a partir del minut 51.