Ampans i Demano converteixen en làmpades de disseny cintes de rebuig de Denso

137
Un projecte d’economia circular entre Denso, la fundació Ampans i Demano permet convertir en làmpades de disseny unes cintes de rebuig
Un projecte d’economia circular entre Denso, la fundació Ampans i Demano permet convertir en làmpades de disseny unes cintes de rebuig

La iniciativa es presentarà la setmana que ve a la jornada anual del projecte Tàndem, on empreses, entitats i grups de recerca es troben per fer créixer la seva xarxa de contactes i desenvolupar nous projectes 

L’empresa Denso, fabricant del sector de l’automòbil, genera unes cintes al llarg de la producció de plaques electròniques de la indústria de l’automòbil que ha de rebutjar. Es tracta d’unes tires de poliestirè i paper que són molt difícils de separar.

La fundació Ampans, entitat que acompanya persones amb discapacitat intel·lectual, es cuida de recollir aquest material de rebuig i el fa arribar a la secció de Serveis a la Indústria, per a la seva manipulació i preparació per a la producció de llums decoratius. Un cop finalitzat aquest procés, les envia a l’empresa Demano Barcelona, fabricant d’articles de disseny amb materials reciclats. L’empresa s’encarrega del disseny, fabricació i comercialització dels llums.

Aquest projecte permet convertir en objectes útils i estètics un material sobrant que fins ara es llençava a l’abocador o s’incinerava, aportant un triple valor: social, mediambiental i econòmic. 

Denso genera unes 80 tones anuals d’aquest residu i, tenint en compte que cada làmpada fa servir una mitjana de 30 metres de cinta,  la reutilització d’aquest material podria permetre una producció anual de 1.300 articles.

Aquesta col·laboració va sorgir arrel del projecte R-R “Red EMAS de recursos i reutilització” del Club EMAS del qual Denso i Ampans en són membres. La iniciativa es presentarà la setmana que ve a la jornada anual del projecte Tàndem.