Si feu memòria recordareu que la setmana passada encara havíem d’abrigar-nos al centre del dia perquè plovia i la temperatura no arribava ni als 20ºC. Ara, en canvi, ja fa dies que anem en màniga curta i de ben segur que quan aneu pel carrer escolteu converses on es comenta la calor que fa.

I és així, la gent no s’equivoca. A mesura que ha anat avançant la setmana el termòmetre ha escalat posicions i l’ambient ja és d’estiu, amb màximes a tocar dels 30ºC, tal i com si fóssim a finals de juny o començaments de juliol i no pas a les acaballes del maig.

Tot plegat, en un context d’altes pressions, d’estabilitat meteorològica en què el sol és el protagonista i només es combina amb alguns núvols poc importants, sobretot durant les tardes en àrees de muntanya.

Demà la temperatura encara s’enfilarà més i podríem tenir algunes màximes de 32 o 33ºC als punts més càlids de la Catalunya Central i el sol continuarà dominant tot i alguns núvols prims que a estones el deixaran esmorteït. El cap de setmana serà tranquil i assolellat en conjunt però creixeran nuvolades en àrees de muntanya. La calor ja no serà tan intensa com aquests dies però, igualment, seguirem parlant de temperatures altes per l’època de l’any.