Ambient càlid i assolellat. Nuvolades dissabte

116

Esperem un dijous assolellat amb temperatures màximes que en alguns punts s’acostaran als 25ºC. Divendres Sant es preveu càlid de nou a primera hora de la tarda, amb temperatures entre els 23 i els 26ºC amb nuvolades cap al nord que creixeran amb força. En principi els xàfecs quedarien concentrats cap a les comarques del Berguedà, Osona i extrem nord del Moianès. Pot caure alguna gotellada a l’extrem nord-est del Bages. Cap al Pla de Bages no esperem pluja.

Dissabte serà assolellat fins a mitja tarda, amb temperatures sense grans canvis al matí (valors de 6 a 8ºC sovintejaran) i amb màximes lleugerament més baixes. De cara a la tarda les nuvolades creixaran amb força cap al nord de la comarca i a última hora de la tarda pot caure algun xàfec acompanyat de tempesta, preferentment a la meitat nord de la comarca, però també pot descarregar en d’altres punts del Pla de Bages.

Diumenge el dia transcorrerà amb molt de sol i les temperatures a primera hora de la tarda tornaran a pujar i es situaran entre els 23 i els 25ºC. No esperem xàfecs per diumenge ni per dilluns, de fet dilluns de pasqua a dia d’avui es preveu tranquil i amb ambient suau. Ho anirem confirmant.

Foto: núvol de tempesta cap al Vallès occidental aquest dilluns vist des del Serrat de Castellnou. S’observa un cumulonimbus amb unes protuberàncies arrodonides. Aquesta formació nuvolosa s’anomena mammatus.