Els alumnes de l’institut d’Auro diuen massivament “NO” a la LOMCE del PP

137
Manifestació contra la LOMCE a Barcelona

L’institut d’Auro era ahir un desert. Almenys pel què fa a les aules dels cursos entre 3er d’ESO i 2on de Batxillerat. Fins a un 98% d’alumnes d’aquests cursos van fer vaga per protestar contra la LOMCE, la llei educativa impulsada pel Partit Popular. Això, tot i que els alumnes de 3er i 4rt necessitaven autorització paterna per fer vaga, i els de Batxillerat havien d’avisar prèviament al centre. Al final, només cinc alumnes van anar a l’institut, on, això sí, van poder fer classe perquè cap professor va participar de la vaga. La resta, es van quedar a casa o bé van assistir a la manifestació que va aplegar prop de 8.000 estudiants a Barcelona, en protesta per les retallades en educació i la LOMCE.

La ‘Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa’ més coneguda com a ‘Llei Wert’ (en referència a l’ex-ministre d’educació que la va idear), és en el punt de mira des que va ser aprovada per l’executiu de Mariano Rajoy a finals del 2013. Els punts més polèmics són les retallades en educació pública i les revàlides que s’estipula que tots els estudiants han de fer en acabar l’ESO i també en acabar el Batxillerat. Unes revàlides que seria necessari aprovar per poder promocionar al curs següent, independentment de les notes i aptituds demostrades al llarg de tot el curs. A les comunitats autònomes amb llengua pròpia, com és el cas de Catalunya, la llei també ha generat molta oposició perquè deixa de considerar matèries ‘troncals’ el català, el gallec, i l’euskera; que passen a ser ‘matèries d’especialització opcional’.

Amb tot, Rajoy ha anunciat avui que les revàlides encara no tindran valor acadèmic (tot i que ja es faran) aquest curs, a l’espera d’un pacte més ampli per l’educació amb altres partits polítics.