Alumnes del Gerbert d’Aurillac visiten el camp de Mathausen

252

El projecte de memòria històrica que fan els estudiants de 1r de Batxillerat del Gerbert d’Aurillac arriba al seu punt més àlgid aquest cap de setmana. A través de l’assignatura d’Història del Món Contemporani, han fet recerca sobre la vida de dues víctimes de l’Holocaust al poble mortes al camp de Gusen: l’Artur Cura Bosch i l’Antònia Escalé Claramunt. Ara aniran a Àustria per visitar el camp de concentració de Mathausen i el de Gusen, un viatge que ha rebut ajuda econòmica de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, aprovada a l’últim ple.

La visita coincideix amb el Dia Internacional de l’Alliberament dels camps de concentració, el 7 de maig. A Àustria, se celebra una commemoració a les víctimes amb la intervenció de països de dins i fora d’Europa. La cap del Departament de Geografia i Història, Victòria Soler Compeny, és la coordinadora del projecte a l’institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós.

L’Institut se suma així al projecte de la Xarxa “Mai Més – Lluitem contra el feixisme” de l’Amical de Mathausen del qual també formen part els instituts del Pius i del Peguera de Manresa.

Imatge dels alumnes a punt per marxar cap a Àustria