El programa porta per nom “Infoescoles”, un nom escollit entre la pluja d’idees que ha fet l’alumnat que participa al programa.

En el primer Infoescoles hi va participar 5è de primària de Monsenyor Gibert i de 3r d’ESO del Paidos, els infants van explicar notícies, activitats dels seus centres, entrevistes i fins i tot poemes.

Moment de la gravació a l’escola MONSENYOR GIBERT
Moment de la gravació a l’escola MONSENYOR GIBERT

L’alumnat dels centres educatius de Sant Fruitós de Bages participen en l’emissió d’un programa mensual que s’emetrà l’últim dissabte de cada mes a les 12 del migdia a Ràdio Sant Fruitós. Cada grup o classe que participa al programa, treballa al llarg del mes acompanyat d’una professora o professor. En el procés d’elaboració, l’alumnat desenvolupa les seves habilitats de treball en equip, d’escriptura, de síntesi, de comprensió i oratòria. Primer han de cercar la informació, entendre-la, elaborar un text que sigui clar i entenedor i després locutar-lo. L’última o penúltima setmana del mes, Ràdio Sant Fruitós es desplaça als centres educatius per gravar l’alumnat, després ho edita i ho prepara perquè es pugui emetre.

El programa a les escoles és possible gràcies a un conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la cooperativa de ràdios locals OnaBages.