Alumnes de L’institut d’Auro representaran l’obra ‘I need a job’ amb alumnes de Turquia, Itàlia i Polònia

248

Els alumnes de 3er d’ESO que fan l’assignatura optativa d’Erasmus posaran en escena avui a l’Auditori Convent de Sant Francesc una obra molt especial que porten temps preparant: ‘I need a job’. I no ho faran gens mal acompanyats, perquè també hi participaran alumnes de tres instituts de Turquia, Itàlia i Polònia. Són alumnes que van arribar dilluns i estan passant la setmana aquí -marxen dissabte al matí-, tot participant del projecte ‘Employability on stage’ del programa Erasmus+. Un projecte d’intercanvi entre estudiants que va començar l’any passat i del qual l’institut d’Auro n’és coordinador.

Inicialment estava previst que l’estada dels estudiants aquests dies es fes a Turquia, després d’encetar el projecte l’any passat a Santpedor (gener), i continuar més tard a Itàlia (maig); però la situació política del país ha obligat a canviar de plans, i s’ha decidit que sigui de nou l’Institut d’Auro, com a coordinador del projecte, qui rellevi als turcs. Ho explica la directora de l’institut Teresa Prat.

L’obra ‘I need a job’ és un musical sobre ocupació juvenil que tots els alumnes que hi participen porten setmanes preparant, i que els matins d’aquesta setmana han acabat d’ultimar amb els assajos conjunts. Tot i que els alumnes que fan l’optativa i els intercanvis són de 3er d’ESO (14-15 anys), també hi col·laboren alumnes d’altres cursos. La representació és oberta a tothom, però qui no pugui o vulgui desplaçar-se a l’Auditori Convent de Sant Francesc podrà veure-la íntegrament i en directe a través del compte de Facebook de l’institut d’Auro, que l’emetrà per Facebook Live.

Al maig, els estudiants santpedorencs aniran a Polònia, última parada del programa d’intercanvis Erasmuns+.