Althaia restringeix l’acompanyament als pacients hospitalitzats a Sant Joan de Déu

242
Accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. - Foto: ACN
Accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. - Foto: ACN

L’empitjorament de la pandèmia obliga Althaia a restringir tot l’acompanyament als pacients hospitalitzats a Sant Joan de Déu. La mesura respon a l’augment de persones afectades per la covid-19 ingressades a hospitalització i a l’àrea de crítics de Sant Joan de Déu.

I és que la incidència acumulada a 14 dies per cada 100.000 habitants s’ha doblat la darrera setmana, passant de 251 a 541. La velocitat de contagi està per sobre de l’1, a 1,50 i el risc de rebrot a 14 dies se situa a 810, quan fa només 14 dies era de 123. A més, s’han incrementat els pacients amb Covid-19 ingressats a l’Hospital de Sant Joan de Déu, passant de 3 a 26 en una setmana. L’objectiu de la mesura, que afecta els pacients ingressats per Covid-19 i els que ho estan per altres patologies, és minimitzar el risc de contagi, garantir la seguretat de pacients i professionals i evitar possibles brots intrahospitalaris.

D’acord amb el protocol d’accés, l’acompanyament als pacients hospitalitzats no està permès tret de casos excepcionals. En els casos excepcionals en què sí que es permeten visites, l’acompanyant ha de passar un test d’antígens. Un cop superat el cribratge, se li lliura una polsera identificativa que serveix com a acreditació per accedir al centre i que, per tant, ha de portar mentre duri l’ingrés. Es recomana que aquest acompanyant sigui sempre el mateix i que estigui vacunat enfront la Covid-19. A més, ha de portar sempre la mascareta posada, també dins de l’habitació, mantenir la distància de seguretat i rentar-se sovint les mans.

Per assegurar que la família estigui informada de la situació i l’evolució del pacient s’ha reactivat el circuit d’informació. A més, per tal que hi pugui haver un contacte entre familiars i pacients, a partir de dijous s’habilitarà de nou el punt d’intercanvi d’objectes personals de la planta 0 de l’Hospital de Sant Joan de Déu, en horari de 8.00 a 18.00 hores de dilluns a divendres, i de 8.00 a 13.00 hores durant el cap de setmana